Ετ μαντί


1 ώρα και 20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

4
Μερίδα/ες
Βαθμός Δυσκολίας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Αρχικά πρέπει να φτιάξουμε την ζύμη μας, πράγμα που δεν είναι πολύ δύσκολο. Σε ένα αρκετά μεγάλο μπόλ βάζουμε το νερό, το λάδι, το αλατάκι μας και στο τέλος σιγά σιγά όχι σε μεγάλες ποσότητες βάζουμε το αλεύρι. Αυτά τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα ζυμώνουμε.Η ζύμη δεν πρέπει να γίνει πολύ σφιχτή, για να ανοίγει εύκολα το φύλλο. Όταν είναι έτοιμη τη σταυρώνουμε, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε στην άκρη για λίγη ώρα, όπως λέμε να ξεκουραστεί λιγάκι. 

Κατα την διάρκεια αυτήν ετοιμάζουμε την γέμιση βάζοντας τον κιμά επίσης σε ένα μεγάλο μπολ. Επίσης πρέπει να τρίψουμε το κρεμμύδι, βάζουμε αλάτι, 3 κουταλιές της σούπας, λάδι και ζυμώνουμε όλα τα υλικά.

Χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια για να ανοίξουμε 4 φύλλα, φυσικά αν και όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο.

Απλώνουμε στο τραπέζι αρκετό αλεύρι έτσι ώστε να μην κολλάει και χρησιμοποιώντας τον πλάστη ανοίγουμε το 1ο φύλλο που είναι και το μεγαλύτερο. 

Χρησιμοποιώντας μαχαίρι κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια το καθένα και τα γεμίζουμε με λίγη γέμιση. Αυτό εξαρτάται από το πόσο γεμάτα θα θέλατε να είναι. Πιέζοντας με τα δάχτυλά μας δημιουργούμε μικρές βάρκούλες. Έχοντας πρώτα αλείψει με λάδι ένα ταψί τις βάζουμε μέσα.

Κάνουμε το ίδιο ακριβώς και με τα 4 φύλλα, ώστε να γεμίσουμε ένα ολόκληρο ταψί με βαρκούλες. Με πινελάκι τα αλείφουμε  λάδι και ψήνουμε στο φούρνο για 20-30 λεπτά, ώσπου να πάρουν ροδοκόκκινο χρωματάκι. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λιγάκι.

Έχοντας ψιλοκκόψει 1 κρεμμύδι και μία σκελίδα σκόρδο, τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι. Μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζουμε. Βράζουμε νεράκι, ρίχνουμε αλάτι και το κρεμμύδι με το σκόρδο. Βράζουμε τις βαρκούλες που δημιουργήσαμε για 5'.

Παράλληλα ετοιμάζουμε την κρέμα και τανώνουμε το φαγητό.

Τρίβουμε στο γιαούρτι το υπόλοιπο σκορδάκι. 

Παίρνουμε 2 κουτάλες ζουμί από την κατσαρόλα και τις ρίχνουμε στο μπολ με το γιαούρτι, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Τα σερβίρουμε με το ζουμί τους σε μια μεγάλη πιατέλα και ρίχνουμε πάνω τους την κρέμα γιαουρτιού.

Πηγή Φωτογραφιών: toarkoudi.gr, magirema.com  

Συστατικά

Για τη ζύμη:

- 1 ποτήρι νερό

- 1 κουτ. σούπας λάδι

- αλάτι

- αλεύρι όσο πάρει

για τη γέμιση:

- ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο

- 1 κρεμμύδι μέτριο

- αλάτι

- πιπέρι

  για την κρέμα:

- 250 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό

- 2 σκελίδες σκόρδο

- 1 κρεμμύδι

- αλάτι