Φασούλια με τα λάχανα


55 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

4
Μερίδα/ες
Βαθμός Δυσκολίας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βράζουμε τα φασόλια για 15' και τα σουρώνουμε. Βάζουμε καθαρό νερό στην κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μαυρολάχανα, αφού πρώτα τα κόψουμε σε λωρίδες, και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και ανακατεύουμε για 1-2΄ μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Αδειάζουμε το μίγμα στα φασόλια, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και φήνουμε να πάρουν μια καλή βράση.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η παρασκευή του φαγητού ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο, ανακατεύουμε και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Πηγή Φωτογραφιών: pontos-news.gr, toarkoudi.gr, inewsgr.com

Συστατικά

- 500 γρ. ξερά φασόλια μπαρμπούνια

- 1½ κιλό μαύρα λάχανα (μέτρια κομμένα) ή παραπούλια

- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

- 2 κ.σ. τοματοπελτέ ή φρέσκια ντομάτα τριμμένη

- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

- αλάτι, πεπέρι

- 2 κ.σ., περίπου, καλαμποκάλευρο