Ιωσηφίδης Κωνσταντίνος

Ιωσηφίδης Κωνσταντίνος

Ο Ιωσηφίδης Κωνσταντίνος γεννήθηκε το 1986 στη Τιφλίδα Γεωργίας, μιας και οι παππούδες του προέρχονται από την περιοχή Καρς του Πόντου και τέλη του 19ου αιώνα εγκαταστάθηκαν στην περιοχή Τσάλκα της Γεωργίας. Η αγάπη του για την Ποντιακή μουσική ξεκίνησε από πολύ νωρίς καθώς  και οι δυο γονείς ως Πόντιοι του μετέδωσαν την παράδοση ,την γλώσσα αλλά και την μουσική του Πόντου. Άρχισε τα μαθήματα  αρμονίου στα  δέκα του χρόνια με δάσκαλο τον πατέρα του, γνωστό αρμονίστα, ακορντεονίστα και τραγουδιστή της περιοχής.

Από το 1993 ζει στην Πατρίδα Ημαθίας, όπου και ξεκίνησε τα πρώτα καλλιτεχνικά του βήματα με γνωστούς πόντιους και λαϊκούς καλλιτέχνες της περιοχής της Ημαθίας, επίσης συμμετέχει σε μια από τις μεγαλύτερες παραδοσιακές εκδηλώσεις της Ελλάδας που πραγματοποιείται στη Βέροια, όπου κάθε χρόνο συνοδεύει γνωστούς πόντιους καλλιτέχνες, καθώς η μουσική ερμηνεία γίνεται με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Είναι πτυχιούχος γιατρός, αλλά με μεγάλο πάθος στη μουσική, καθώς είναι συνθέτης, ενορχηστρωτής και γνωστός μαέστρος από το 2007 σε 11μελλή λαϊκή ορχήστρα στην Ευρώπη, όπου και πραγματοποιεί μεγάλες συναυλίες που οργανώνει ο ίδιος.

Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις εντός καθώς και εκτός Ελλάδος ενώ στο ενεργητικό του  υπάρχουν συνεργασίες με κορυφαίους πόντιους και λαϊκούς καλλιτέχνες.