Κερασόπιτα από την Κερασούντα


1 ώρα και 15 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

10
Μερίδα/ες
Βαθμός Δυσκολίας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο ή με μια φουρκέτα.

Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε τα αυγά και το λικέρ κεράσι.

Ρίχνουμε το τάν' και χτυπάμε όλα τα υλικά για 3΄.

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 25 εκ. και αδειάζουμε το μίγμα. Από πάνω τοποθετούμε τα κεράσια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα στους 180°. 

Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο κι όταν κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε με παγωτό ή περιχύνουμε με γλυκό κεράσι.

Πηγή: pontos-news

Πηγή Φωτογραφιών: senseofcooking.blogspot.com, pontos-news.gr

Συστατικά

- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

- 2 αυγά

- 150 γρ. ζάχαρη

- ½ φλ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου (η αυθεντική συνταγή είναι με βούτυρο γάλακτος)

- 100 ml τάν

- 3 κ.σ. λικέρ κεράσι ή κονιάκ

- ξύσμα λεμονιού

- 500 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι