Κερασόπιτα από την Κερασούντα
1 ώρα και 15 λεπτά
10
Μέθοδος Εκτέλεσης
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο ή με μια φουρκέτα.
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε τα αυγά και το λικέρ κεράσι.
Ρίχνουμε το τάν' και χτυπάμε όλα τα υλικά για 3΄.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 25 εκ. και αδειάζουμε το μίγμα. Από πάνω τοποθετούμε τα κεράσια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα στους 180°.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο κι όταν κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε με παγωτό ή περιχύνουμε με γλυκό κεράσι.
Πηγή: pontos-news
Πηγή Φωτογραφιών: senseofcooking.blogspot.com, pontos-news.gr
Συστατικά
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- ½ φλ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου (η αυθεντική συνταγή είναι με βούτυρο γάλακτος)
- 100 ml τάν
- 3 κ.σ. λικέρ κεράσι ή κονιάκ
- ξύσμα λεμονιού
- 500 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι