Μακαρίνα με κιμά


25 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

4
Μερίδα/ες
Βαθμός Δυσκολίας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Η μακαρίνα είναι παραδοσιακό χειροποίητο μακαρόνι που τη συνταγή του έφεραν οι πρόσφυγες που ήρθαν από τον Πόντο. Ζυμώνεται, ανοίγεται σε φύλλο, στεγνώνει για κάποιες ώρες και στη συνέχεια κόβεται σε μικρά μακαρονάκια. Η δουλειά αυτή φυσικά γίνεται με το χέρι είναι δύσκολη, και απαιτεί δύναμη και επιδεξιότητα. Το αποτέλεσμα όμως αποζημιώνει την προσπάθεια.

Υπάρχουν 2 περιπτώσεις. Είτε είναι ξερό, είτε είναι ζωγρό.

Δεν θέλει βράσιμο άν είναι ξερό.

Ρίχνοντας λίγο νερό από πάνω, είναι έτοιμο, αφού προηγουμένως περιμένουμε κάποια λίγα λεπτά.

Εν αντιθέσι εάν είναι ζωγρό θέλει λίγο βράσιμο. Αυτό επεξηγούμε παρακάτω:

Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε εκεί τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Μόλις δούμε να μαλακώνουν και να παίρνουν χρώμα βάζουμε τον κιμά, προσθέτωντας επίσης αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε τέλος τον κιμά στην μακαρίνα και το φαγητό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε. 

Πολλοί από εμάς επιλέγουμε να το φάμε με τυρί φέτα, ή άλλο τυροκομικό. Οποιαδήποτε επιλογή το κάνει πεντανόστιμο!!

Πηγή Φωτογραφίας: toarkoudi.gr

 

 

Συστατικά

- ½ κιλό κιμά

- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

- 2 κρεμμύδια

- αλάτι και πιπέρι

- ½ κιλό μακαρίνα

Ποντιακά προιόντα όπως το υβριστόν μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.