Πιλμένια


60 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

4
Μερίδα/ες
Βαθμός Δυσκολίας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης. Για να είναι μαλακή όμως η ζύμη προσέχουμε να βάλουμε όσο νερό χρειάζεται.

Την αφήνουμε σκεπασμένη με μία πετσέτα για να ηρεμήσει η να ξεκουραστεί όπως λέμε.

Τα υλικά θα τα προσθέσουμε με την σειρά που είναι γραμμένα. 

Ακριβώς όπως σε μία πίτα, ανοίγουμε φύλλο, προσέχοντας ωστόσο να μην είναι πολύ λεπτό το φύλλο γιατί θα ανοίξουν τα πιλμένια στο βράσιμο.

Παίρνουμε 1 ποτήρι του καφέ και πατάμε το φύλλο για να το κόψουμε σε μικρά κυκλάκια.

Μετά παίρνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού και το γεμίζουμε με το μείγμα.

Βάζουμε το μείγμα μέσα στον κύκλο και το κλείνουμε όπως τα τυροπιτάκια (δλδ παίρνουμε την μια άκρη και την φέρνουμε πάνω στην άλλη), τα κλείνουμε καλά. Μετά παίρνουμε τις δυο άκρες (μυτούλες) του και τις φέρνουμε την μία πάνω στην άλλη φτιάχνοντας έναν κύκλο έχοντας από την έξω μεριά τις άκρες που κλείσαμε στην αρχή.

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό πάνω απ' το μισό και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνουμε αλάτι και μετά προσθέτουμε τα πιλμένια (μη βάλετε πολλά μέσα και κολλήσουν).

Όταν βράσουν, ανεβαίνουν στην επιφάνεια της κατσαρόλας. Τα αφήνετε για 5 λεπτά περίπου να βράσουν ακόμα, δοκιμάζετε όμως για να δείτε αν είναι όντως έτοιμα και τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα για να μην έχουν νερό.

Κάψτε ένα κομματάκι καθαρό βούτυρο (100gr περίπου) πριν τα βγάλετε από την φωτιά. 

Πρέπει εδώ να προσθέσετε πάνω τους το καμένο βούτυρο.

Όσοι θέλετε μπορείτε να αφήσετε κάποια πιλμένια στο νερό και να τα φάτε σαν σουπίτσα, προσθέτοντας στο νερό λίγο μαύρο πιπέρι.

Πηγή Φωτογρφιών: mysecretathens.gr, sintagespareas.gr

 

Συστατικά

Ζύμη

- Αλεύρι

- 2 αυγά

- 2 κούπες νερό

- λίγο αλάτι

Γέμιση

- 1/2 κιλό κιμά

- 1 μεγάλο τριμμένο κρεμμύδι

- αλάτι

- πιπέρι

Για το βράσιμο

- Νερό (αν θέλετε ένα κύβο)

- 100γρ φρέσκο βούτυρο