Πιροσκί


1 ώρα και 15 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

15-20
Μερίδα/ες
Βαθμός Δυσκολίας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Παρασκευή ζύμης

Προσθέτουμε όλα τα υλικά και 3 ποτήρια χλιαρό νερό ή 1 & ½ ποτήρια νερό 1 & ½ γάλα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η ζύμη ομοιόμορφη και μαλακή και να κολλά ελάχιστα έως καθόλου στα χέρια .Αν κολλά πολύ προσθέτουμε λίγο νερό ή αν είναι σφιχτή προσθέτουμε λίγο νερό.

Παρασκευή μίγματος για γέμιση.

1 κιλό πατάτες τις οποίες βράζουμε και κάνουμε χοντροκομμένο πουρέ ,κρεμμυδάκι φρέσκο ,άνηθο ,ρίγανη ,δυόσμο ,πιπέρι ,λίγο αλάτι .Αν κάτι δεν μας αρέσει δεν το βάζουμε .Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι και μετά όλα τα υλικά μαζί .

Αν θέλουμε τα γεμίζουμε με ½ τυρί και ½ μυζήθρα .

Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 15 λεπτά περίπου (μέχρι να κάνουμε την γέμιση) και κάνουμε μπαλάκια σε μέγεθος μικρού μανταρινιού .Για να μην κολλάνε ,αλευρώνουμε κάθε φορά τα χέρια μας .Με τα χέρια μας τα απλώνουμε όσο περίπου ένα φλιτζανάκι του καφέ , βάζουμε μέσα ένα κουτάλι της σούπας γέμιση και το διπλώνουμε .Τα ακουμπάμε σε ένα δίσκο αλευρωμένο μέχρι να κάνουμε όλη την ζύμη και κατόπιν τα τηγανίζουμε σε αρκετό σπορέλαιο ώστε όταν τα βάζουμε στο τηγάνι να σκεπάζετε όλο το πιροσκί .Μετά από λίγο ανεβαίνει στην επιφάνεια και τότε το γυρνάμε 180 μοίρες ώστε να κοκκινίσει όλο .Το λαδί πρέπει να έχει κάψει πριν αρχίσουμε το τηγάνισμα και το πιροσκί να μην μένει εντελώς βυθισμένο πάνω από 30 δευτερόλεπτα .

Πηγή Φωτογραφιών: anatropinews.gr 

Συστατικά

- 1 κιλό αλεύρι

- 2 φακελάκια ξερή μαγιά

- 2 κουταλιές σούπας ξύδι

- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη

- 2 κουταλιές σούπας γεμάτες αλάτι

- ½ ποτήρι ελαιόλαδο