Πισία


30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

15
Μερίδα/ες
Βαθμός Δυσκολίας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Αν κάνουμε γέμιση με πατάτα, βράζουμε τις πατάτες και αφού τις ξεφλουδίσουμε, τις λιώνουμε.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λάδι και ρίχνουμε τις λιωμένες πατάτες. 

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και ανακατεύουμε. Αν κάνουμε γέμιση με τυρί, λιώνουμε το τυρί και το ανακατεύουμε με το αυγό.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Ανοίγουμε μικρά φύλλα με διάμετρο περίπου 15 εκατοστά. Προσθέτουμε τη γέμιση, τα ξανακλείνουμε και τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι και μέτρια φωτιά μέχρι να κοκκινίσουν.

Πηγή Φωτογραφιών: lixoud.blogspot.com, missbloom.gr, toarkoudi.gr

Συστατικά

- 2 ποτήρια νερό

- αλάτι

- αλεύρι όσο σηκώσει  

- α) 3-4 πατάτες βρασμένες ή β) 200 γρ. τυρί, 1 αυγό

 - 1 κρεμμύδι

- αλάτι 

- πιπέρι 

- μαϊντανό