Πλιγούρι με καβουρμά


25 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

4
Μερίδα/ες
Βαθμός Δυσκολίας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε αγνό ελληνικό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Επιλέγουμε βαθύ τηγάνι.

Ρίχνουμε σάλτσα ντομάτα και νερό όσο χρειάζεται, υπολογίζοντας με το μάτι.

Μόλις αρχίσει να βράζει βάζουμε το πλιγούρι, τα μπαχαρικά και το μαϊντανό. Τον μαιντανό τον έχουμε ψιλοκόψει. 

Αφήνουμε στην φωτιά για 5 λεπτά περίπου και στη συνέχεια βάζουμε και τον καβουρμά.

Αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να ρουφήξει τα υγρά του προσέχωντας να μην καεί. 

Το φαγητό είναι έτοιμο για απόλαυση φέρνοντας μας μνήμες από τον Πόντο!

Πηγή Φωτογραφίας: toarkoudi.gr

Συστατικά

- ½ κιλό πλιγούρι

- ½ κιλό καβουρμά (χοιρινό βρασμένο, κατεψυγμένο)

- 2 κούπες σάλτσα ντομάτας

- 1 ματσάκι μαϊντανό

- 1 κουτ. σούπας αποξηραμένα λαχανικά σε σκόνη

- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

- αλάτι

- ρίγανη

- νερό

- ελαιόλαδο