Πουρμάς


45 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

10
Μερίδα/ες
Βαθμός Δυσκολίας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ζυμώνουμε με ζεστό νερό το αλεύρι και φτιάχνουμε ζύμη που χωρίζουμε σε κομμάτια για να ανοίξουμε φύλλο, όσο πιο λεπτό μπορούμε.

Βουτυρώνουμε το ταψί και παίρνουμε ένα-ένα φύλλο, το αλείφουμε με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Τυλίγουμε το φύλλο ρολό και το βάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί. Συνεχίζουμε βάζοντας το ένα ρολό δίπλα στο άλλο μέχρι να κλείσει το ταψί.

Αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς να ξεροψηθεί ο πουρμάς. Κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή Φωτογραφιών: timeout.gr, pontos-news.gr, xaroumenos-taxidioths.blogspot.com 

Συστατικά

- 800 γραμμάρια αλεύρι

- 350 γραμμάρια βούτυρο

- 200 γραμμάρια ζάχαρη

- 1 πρέζα αλάτι.