Χαμψοπίλαφο


35 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

4
Μερίδα/ες
Βαθμός Δυσκολίας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Αφαιρούμε το κεφάλι και τη ραχοκοκαλιά από τα ψάρια. Τα πλένουμε και τα σουρώνουμε.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο μέχρι να ροδίσει. 

Προσθέτουμε 4 ποτήρια νερό και αλατοπίπερο. Όταν πάρουν μερικές βράσεις, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το ρύζι (πλυμένο με ζεστό νερό και σουρωμένο).

Μαγειρεύουμε το ρύζι για 10-11΄ και το αδειάζουμε σε ταψί. 

Σκεπάζουμε το πιλάφι με τα ψάρια. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλατοπίπερο.

Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για περίπου 10΄ μέχρι να ροδίσουν τα ψάρια.

Βιβλιογραφία: Σούλα Μπόζη, Μικρασιατική κουζίνα – 200 παραδοσιακές συνταγές από τις γυναίκες της Ανατολικής Θράκης, της Ιωνίας, της Καππαδοκίας και του Πόντου.

Πηγή Φωτογραφιών: pontos-news.gr, olivemagazine.gr, radioara.ihotispolis.com

Συστατικά

- 1 κιλό χαμψιά (γαύροι)

- 2 ποτήρια ρύζι

- 4 ποτήρια νερό

- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

- 3 κ.σ. βούτυρο

- ρίγανη

- αλάτι

- πιπέρι