Χαψία πλακίν μεθυσμένα


25 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

4
Μερίδα/ες
Βαθμός Δυσκολίας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Καθαρίζουμε τον γαύρο και τον πλένουμε.

Τον τοποθετούμε σε ταψί σε μια στρώση και από πάνω ρίχνουμε όλα τα υλικά και τις ντομάτες.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το λάδι και ψήνουμε στους 180° για 15-20΄.

Πηγή Φωτογραφίας: pontos-news.gr

Συστατικά

- 1 κιλό φρέσκο χαψία (γαύρο)

- 1 κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες

- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

- 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί

- 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες σε κυβάκια

- 1 κ.γ. ρίγανη κατά προτίμηση φρέσκια

- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

- ελαιόλαδο

- αλάτι, πιπέρι