Χαψοτήγανο


45 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

4
Μερίδα/ες
Βαθμός Δυσκολίας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Αρχικά καθαρίζουμε και ξεπλένουμε επιμελώς τα ψάρια, αν είναι παστά, για να φύγει το αλάτι τους.

Σε ένα βαθύ σκεύος αναμειγνύουμε αυγά με αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να μετατραπεί σε έναν πηχτό χυλό. Σειρά έχουν ο μαϊντανός και το αλάτι.

Τα προσθέτουμε και συνεζίζουμε να ανακατεύουμε καλά ενώ παράλληλα ζεσταίνουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται ρίχνουμε τα ψάρια και τα μισοτηγανίζουμε - ίσα ίσα να ροδίσουν.

Προσθέτουμε το κουρκούτι και μόλις εκείνο σταθεροποιηθεί το περιστρέφουμε όπως ακριβώς την ομελέτα.

Όταν αποκτήσει ρόδινο χρώμα από τη μία λευρά το γυρίζουμε από την άλλη.

Το χαψοτήγανο πρέπει να είναι λεπτό για να τηγανιστεί καλά, επομένως αν στο τηγάνι μας δε χωρούν όλα τα ψάρια εξαρχής, τα μοιράζουμε ανάλογα με το μίγμα των αυγών και επαναλαμβάνουμε την ίδια ακριβώς διαδικασία μέχρι αυτό να εξαντληθεί.

Το σερβίρουμε ζεστό με αρκετό πιπέρι και άφθονο λεμόνι.

Πηγή Φωτογραφίας: palo.gr

Συστατικά

- ½ κιλό γαύρο ή σαρδέλα 

- 3 αυγά 

- 1 φλιτζάνι καλαµποκάλευρο 

- 1 κουταλιά µαϊντανό ψιλοκοµµένο 

- ½ φλιτζάνι νερό 

- αλάτι

- πιπέρι 

- λάδι για το τηγάνισµα