Υβριστόν


40 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

4
Μερίδα/ες
Βαθμός Δυσκολίας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ανακατεύοντας νερό, αλάτι και αλεύρι, φτιάχνουμε τη ζύμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη και ανοίγουμε φύλλα, τα οποία ψήνουμε για λίγο στο σάτζι.

Τα φύλλα τα σκεπάζουμε αμέσως για να μην κρυώσουν.

Τα κόβουμε όπως περίπου τις χυλοπίτες και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να κοκκινίσουν.

Τα υβριστά μπορούν να διατηρηθούν σε πάνινη σακούλα.

Για να κάνουμε το φαγητό, βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα υβριστά για 2 λεπτά.

Έπειτα τα στραγγίζουμε.

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε βούτυρο και αφού κλείσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα υβριστά και ανακατεύουμε.

Πηγή Φωτογραφιών: zougla.gr, pontos-news.gr

Συστατικά

- 1 κιλό νερό

- αλάτι

- αλεύρι όσο σηκώσει

- βούτυρο.

Ποντιακά προιόντα όπως το υβριστόν μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.