Ζαχαρόπιτα


50 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

6
Μερίδα/ες
Βαθμός Δυσκολίας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε μια λεκανίτσα ρίχνετε το αλεύρι, το λεμόνι, το ξίδι, το ελαιόλαδο, και το μισό νερό. Ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και λεία.

Προσθέτετε αν χρειαστεί νερό ή αλεύρι.

Φτιάχνετε μπαλάκια σε μέγεθος μανταρινιού.

Ανοίγετε τα φύλλα με λεπτό πλάστη και χρησιμοποιείτε το νισεστέ για να ανοίξουν πιο εύκολα.

Όταν ανοίξετε ένα φύλλο αλείφετε ελαφρά με λάδι και πασπαλίζετε με ζάχαρη και κανέλα.

Το τυλίγετε σφιχτό ρολό και το τοποθετείτε σε στρογγυλό ταψί που έχετε λαδώσει.

Στο ταψί το τοποθετείτε κυκλικά σε σχήμα σαλιγκαριού.

Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο όλα τα φύλλα.

Μόλις τελειώσετε αλείφετε με λίγο λάδι την επιφάνεια της πίτας. Ψήνετε την ζαχαρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 -200 βαθμούς για 50 λεπτά μέχρι να τραγανίσουν τα φύλλα και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Πηγή Φωτογραφιών: pontos-news.gr, gr.depositphotos.com

Συστατικά

- μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- λίγες σταγόνες λεμόνι

- λίγες σταγόνες ξίδι

- λίγες σταγόνες ελαιόλαδο

- 1 ποτήρι χλιαρό νερό περίπου

- νισεστέ

- ζάχαρη

- κανέλα

- ελαιόλαδο